A fa nyílászárók természetes környezetet kölcsönöznek otthonának.  A fa természetes megjelenést, illatot és egészen más hangulatot áraszt a műanyag nyílászárókhoz képest.

Kültéri fa nyílászáróink első osztályú, hossztoldott, csomómentes borovi fenyőből, vörösfenyőből, készülnek.  A fa nyílászáróknál mind a tok, mind a szárny rétegragasztással és hossztoldással készül, az utólagos deformációkat nagy mértékben csökkenti ez a technológia. A szerkezetekbe a profil vastagságához igazodva különböző hőszigetelt üvegek kerülhetnek (pl. hő- és hangszigetelési igényt figyelembe véve).  Üveg hőveszteségi értéke (hőátbocsátási tényezője): K=1,0W/m2K, K=0,7W/m2K; K=0,6W/m2K; K=0,5W/m2K; két és háromrétegű üveg, hanggátló üvegek, biztonsági üvegek.

Gumitömítés színe: színtelen sziloplaszt, gumitömítés fajtája: széltömítéses, kétszeres.

A gyártási technológia során a termékek minden esetben a megrendelő által megadott színkód szerint felületkezeléssel készülnek.

Funkcionalitás: fix, bukó-nyíló, bukó, nyíló, kétszárnyú szerkezetek.

Néhány érv a fa nyílászárók mellett:

A fa nyílászárók napjainkban újra teret hódítanak, meleg, otthonos légkört nyújtva megjelenésükkel. Az alapanyagot a folyton újratermelődő alapanyag források, az ipari erdők biztosítják, szemben a műanyag nyílászárók alapanyagaival (kősó, kőolaj) melyek véges források.  A fa nyílászárók hőtágulása a műanyag nyílászárókkal szemben csekély.

A fa nyílászárók élettartama igen hosszú. A fa nyílászárók öregedése időben történő felületkezeléssel helyrehozható.

Az esetleges sérülések javítása fa nyílászárók esetében lehetséges. A fa nyílászárók felületkezelésénél a színválaszték végtelen.

Korunk műszaki ismereteivel és korszerű segédanyagaival, technológiájával igazán modern, stílusos és időtálló terméket kapunk

VASALAT: Az ablakokat ROTO NT korszerű, biztonsági vasalattal szereljük. A vasalat hosszú időre garantálja a biztonságos működést és a korrózióvédelmet.

Bukó-nyíló vasalat az ablakok leginkább elterjedt nyítási módja, amely segítségével egy kézmozdulattal tesszük lehetővé az ablakszárny buktatását, illetve nyitását.  Ez a rendszer világszerte a legsikeresebb és legelterjedtebb.